امروز : شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
۰۵:۵۹
کد خبر: ۳۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۵
تعداد بازدید: ۱۴۹۲
صندوق‌ بین‌المللی پول، مقدونیه را صدرنشین بیکاری جهانی معرفی کرد
صندوق بین‌المللی پول در این گزارش پیش‌بینی کرده نرخ بیکاری ایران که در سال 2012 بالغ بر 12.2 درصد بوده است در پایان سال‌جاری میلادی به 13.1 درصد افزایش پیدا کند.

به گزارش «مدّاح نیوز»؛ پس از آنکه علی ربیعی وزیر کار و همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور گزارش‌های هشداردهنده‌ای درخصوص نرخ بیکاری در کشور ارائه دادند حال صندوق بین‌المللی پول هم گزارشی درخصوص رتبه‌بندی کشورها در زمینه بیکاری منتشر کرده‌است. در گزارشی که این نهاد منتشر کرده، ایران از نظر نرخ بیکاری در ردیف هجدهم در میان 105 کشور موجود در گزارش قرار دارد و این موضوع تاییدی‌است بر سخنان مسئولان دولت که وضعیت بیکاری، مخصوصا بیکاری جوانان در کشور را در مرحله بحرانی توصیف کرده بودند.

البته 10 کشور اروپایی هم هستند که از نظر بیکاری وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند و در صدر جدول قرار گرفته‌اند. کشورهایی نظیر ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و یونان که زیر سایه سنگین بحران اقتصادی فراگیر اروپا قرار گرفته بودند هنوز با بحران بیکاری مواجهند و جزو 15 کشوری هستند که وضعیت کاری مناسبی ندارند. در گزارش صندوق بین‌المللی پول که به رده‌بندی کشورها از نظر نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۳ پرداخته، ایران با نرخ بیکاری ۱۳.۱ درصدی در رتبه ۱۸ جهان قرار گرفته و اگرچه وضعیت بیکاری در ایران بدتر شده اما نرخ بیکاری ۱۰ کشور اروپایی همچنان بیشتر از ایران است.

صندوق بین‌المللی پول در این گزارش پیش‌بینی کرده نرخ بیکاری ایران که در سال 2012 بالغ بر 12.2 درصد بوده است در پایان سال‌جاری میلادی به 13.1 درصد افزایش پیدا کند. بر اساس این گزارش، در سال‌جاری تنها 17 کشور نرخ بیکاری بالاتری از ایران خواهند داشت. ایران در رده‌بندی امسال صندوق بین‌المللی پول نسبت به سال گذشته صعودی 6 پله‌ای داشته است. در سال گذشته ایران از نظر نرخ بیکاری در سال 2012 رتبه 24 را در میان کشورهای جهان به‌ دست آورده بود.

وضعیت اشتغال در ایران بدتر شده‌است
نباید فراموش کرد که صعود 6 پله‌ای ایران در جدول نرخ بیکاری نمودی از وضعیت اقتصادی نامتعادل و نامناسب ایران در طول سال‌های گذشته بوده‌است. همانطور که آمارها و اظهارنظر مسئولان نشان داده رشد اقتصادی در طول یکی دو سال گذشته منفی شده و تولید داخلی هم در وضعیت رکود تورمی قرار داشته است.

در چنین وضعیتی آنچنان دور از انتظار نبود که نرخ بیکاری رشد بیشتری پیدا کند و آنطور که وزیر کار گفته به مرحله بحرانی برسد. چنین وضعیتی را هم مسئولان دولت در طول هفته‌های گذشته تایید کرده‌اند. چرا که علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هفته گذشته نرخ بیکاری جوانان را 26 درصد یعنی تقریبا دو برابر نرخ بیکاری کل کشور اعلام کرد. همچنین او نرخ بیکاری تحصیلکرده و دانش آموختگان دانشگاهی را بیش از 40 درصد اعلام کرد که این موضوع نشان داد که نیروهای دانشگاهی و صاحب فن و سواد در کشور از نظر اشتغال وضعیت نامطلوبی دارند. با این وجود فقط علی ربیعی وزیر کار دولت یازدهم نبود که به‌وضعیت غیرقابل قبول بیکاری در کشور اشاره کرد و وضعیت را نامناسب توصیف کرد، چرا که پس از او اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور هم وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور را غیرقابل قبول دانست و گفت: «اقتصاد کشورها را با شاخص‌هایی چون رشد اقتصادی، انباشت سرمایه، نرخ بیکاری و نرخ تورم ارزیابی می‌کنند که متاسفانه بر اساس این آمارها کشور ما به‌ویژه در سال 91 در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد.» وی در آن برهه زمانی به آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران در شورای اشتغال اشاره کرد و اینطور گفت: «بر این اساس نسبت بیکاری نسل جوان 15 تا 24 سال به بیکاری کل کشور در دنیا 2 درصد است که ایران از مرز 2 درصد عبور کرده است.» جهانگیری با اشاره به نرخ بیکاری 12.2 درصدی و نرخ بیکاری 26 درصدی جوانان گفت:‌ «این ارقام و همچنین نرخ مشارکت اقتصادی 38درصدی نشان‌دهنده این است که ازنظرنرخ بیکاری درشرایط مطلوبی قرارنداریم

صدرنشینان نرخ بیکاری در جهان
با این وجود و با در نظر گرفتن وضعیت نامناسب اشتغال در کشور هنوز کشورهای دیگری هستند که از نظر اشتغال وضعیت نامناسب‌تری نسبت به ایران دارند.

جالب اینجاست که 4 کشوری که از نظر بیکاری وضعیت بحرانی دارند جزو کشورهای بلوک یورو هستند. گفتنی‌است در صدر رده‌بندی جهانی بر اساس آمار نرخ بیکاری در سال 2013 کشور مقدونیه قرار گرفته است. نرخ بیکاری این کشور برای امسال 30 درصد برآورد شده که بالاترین نرخ بیکاری در سطح جهان است. بوسنی با نرخ بیکاری 27 درصدی و یونان با نرخ بیکاری 26.9 درصدی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.نرخ بیکاری 10 کشور اروپایی در سال 2013 بیشتر از ایران برآورد شده است که 3 کشور در این بین به نام‌های اسپانیا،‌ پرتغال و ایرلند جزو کشورهای اروپای غربی محسوب می‌شوند. نرخ بیکاری اسپانیا 26.8 درصد اعلام شده و رتبه 4 بالاترین نرخ بیکاری جهان به این کشور اختصاص یافته است. پرتغال نیز با نرخ بیکاری 17.4 درصد در رتبه 9 و ایرلند با نرخ بیکاری 13.7‌درصد در رتبه 17 قرار گرفته‌اند.آفریقای جنوبی با نرخ بیکاری 26 درصد، صربستان با نرخ بیکاری 25 درصد، سودان با نرخ بیکاری 19 درصد، و ارمنستان با نرخ بیکاری 18.5 درصد نیز به ترتیب در رتبه‌های 5 تا 8 قرار گرفته‌اند. رتبه‌های 10 تا 16 نیز به ترتیب به کشورهای قبرس، گرجستان، تونس، کرواسی، بلز، جامائیکا، و اسلواکی اختصاص یافته است. نرخ بیکاری این کشورها از 17 تا 13.7 درصد اعلام شده است. نرخ بیکاری برخی کشورهای دیگر در سال 2013 به این ترتیب برآورد شده است:آلبانی 13 درصد، اردن 12.2 درصد، فرانسه 10.9 درصد،‌ ترکیه 9.3 درصد، انگلیس 7.7 درصد، آمریکا 7.5‌درصد، کانادا 7.1 درصد، برزیل 5.8 درصد، آلمان 5.5 درصد‌، چین 4.1 درصد، نروژ 3.3 درصد و کویت 2.2 درصد. بلاروس نیز با نرخ بیکاری 0.6 درصدی کمترین نرخ بیکاری را بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول در سال‌جاری میلادی دارد.

چرا اروپایی‌ها بیکارتر شدند؟
وجود سه کشور واقع در اروپای غربی که عموما تا یکی، دو دهه گذشته وضعیت اقتصادی مناسبی داشتند این سوال را ایجاد می‌کند که چرا وضعیت بیکاری این کشورها ناگهان به مرحله بحران رسیده‌است؟ داستان از آغاز بحران اقتصادی آمریکا در سال 2007 آغاز شد که به دلیل وابسته بودن اقتصاد کشورهای اروپایی این بحران به اروپا هم سرایت کرد. در ابتدا یونان بود که زیر سایه بحران بدهی، افزایش سقف کسری بودجه و همچنین بحرانی شدن وضعیت بیکاری قرار گرفت و در پی آن کشورهای دیگری نظیر ایتالیا، اسپانیا و... هم راهی شدند. با وجود اینکه در طول یکی، دو سال گذشته وضعیت اقتصادی عموم کشورهای غربی بهبود پیدا کرده اما هنوز سه، چهار کشور نامبرده با بحران بدهی و بیکاری سر و کله می‌زنند و هنوز هم تلاش‌ها برای فائق آمدن بر این مشکلات به نتیجه‌ای نرسیده‌است. تا زمانی که بحران اقتصادی به‌طور کلی از این کشورها دور نشود برخی از کشورهای اروپای غربی همچنین در جدول بیکارترین کشورهای جهان دست بالا را خواهند داشت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین